Forum Wydzialu Gornictwa i Geologii
Użytkownik
Robił już ktoś z Was opis tej mapki?
Macie coś podobnego do mojego opisu?
Mapka nr 12.
Morfologia:
Rodzaj terenu: góry
Deniwelacja terenu: 900m
Brak cieków oraz zbiorników wodnych.
Stratygrafia:
K12
J123
luka stratygraficzna: T
Or
Cm
Tektonika:
Na mapie znajdują się dwa uskoki. Pierwszy, znajdujący się w prawym górnym rogu składa się z skrzydła wiszącego: Syluru; oraz skrzydła zrzuconego: Jura górna. Uskok ten jest starszy od Syluru, lecz młodszy od Jury. Drugi, znajduje się w lewym dolnym rogu i składa się z skrzydła wiszącego: Syluru, Ordowiku oraz Kambru. Skrzydło zrzucone składa się z Jury górnej i środkowej. Uskok ten jest starszy od Syluru, a młodszy od Jury.
Brak płyt tektonicznych. W centrum znajduje się synklina, której jądrem jest J3., synklina ta powstała po ukształtowaniu się już innej synkliny, której jądrem jest D2 .
Użytkownik
Znalazł ktoś gdzieś ten blok milimetrowy A3? Ostatnio nawet w SZKOLAKU nie mieli!
Użytkownik
Kąt pomiędzy tymi prostymi które powstały po połączeniu tych punktów przecięcia poziomic z liniami intersekcyjnymi.
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenia ale ja bym zmienił:
prawym górnym rogu na połnocny wschód
lewym dolnym rogu na południowy zachód
Jest to, to samo ale lepiej pasuje do geologii
Użytkownik
Jak to jest z tym poprawianiem czarnym tuszem? Na Przekroju Geologicznym ma być wszystko na czarno, czyli skala, legenda, napis, uskoki itp.
A czy na kalce z wyznaczonymi kątami też czarnym tuszem wszystko poprawić?
Czy wszystkie kartki mają być podpisane? Czy tylko ta z opisem (stratygrafia, morfologia, tektonika)?
Ostatnio edytowany przez barman1991 (2013-04-29 20:45:12)
Witam was wszystkich bardzo serdecznie
Takie małe pytanie pracuje nad tym projektem i teraz brakuje mi tylko jednego małego szczegółu a mianowicie: co u góry naszego przekroju na karcte A3 napisać, miałem to gdzieś zapisane ale nie moge znaleść :<
Użytkownik
czerwone
Nowy użytkownik
Kogo nie było na ostatnich zajęciach z geologi mają dogadać się z profesorem Gorolem by nadrobić zaległości z rozpoznawania minerałów!